VIII. Miskolci Lecsó- és Pecsenyefesztivál


Nevezési díjak


A nevezési díj tartalmazza:
- a főzéshez szükséges alapanyagokat: paprika, paradicsom, hagyma - WC használatot, ivóvíz ellátást és csapatonként egy db sörpad garnitúrát.
A nevezési díj ellenében egy átlagos család igényeit kielégítő 9m2–es sátorhelyet, és 8-10 fő részére bőségesen elegendő lecsó nyersanyagot, azaz 3kg paprikát, és 2-2 kg hagymát, ill. paradicsomot biztosítunk. Nagyobb családok, cégek, szervezetek létszámuk szerint több-szörözhetik az igényelt területet és alapanyagot a nevezési díj arányos növekedése mellett, amint azt az alábbi táblázat mutatja:
Nevezési díjak családi - baráti társaságok, egyesületek, civil szervezetek és alapítványok esetén:


- 1 sörsátor hely ( 9 m2) 3kg paprika, 2kg paradicsom 2kg hagyma 5.000Ft
- 2 sörsátor hely (18 m2) 6kg paprika, 4kg paradicsom 4kg hagyma 10.000Ft
Cégek nevezési díjai:


A versenyen induló cégek, kizárólag a saját területükön a főzés mellett, reklám- és marketing tevékenységet folytathatnak, melyet ingyenesen tehetnek meg.


- 1 sörsátor hely ( 9m2) 3kg paprika, 2kg paradicsom 2kg hagyma 8.000Ft
- 2 sörsátor hely (18 m2) 6kg paprika, 4kg paradicsom 4kg hagyma 16.000Ft
- 3 sörsátor hely (27 m2) 10kg paprika, 6kg paradicsom 6kg hagyma 24.000Ft
- 4 sörsátor hely (36 m2) 12kg paprika, 8kg paradicsom 8kg hagyma 32.000Ft
- 5 sörsátor hely (45 m2) 15kg paprika, 10kg paradicsom 10kg hagyma 40.000Ft
- 8 sörsátor hely (54 m2) 25kg paprika, 16kg paradicsom 16kg hagyma 64.000Ft


A pecsenyesütő versenyen csak a főzőversenyre benevezett csapatok indulhatnak további 2.500 Ft nevezési díj befizetése esetén, tetszőleges alapanyagból, de származási helyet igazolni kell.
Jelentkezési határidő és az átutalás teljesítése: 2019. július 31.


Jelentkezés: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

További információk: www.miskolcilecsofesztival.hu vagy http://www.facebook.com/AgoraLecsofesztival

 

Befizetés : Civilek a Turizmusért Egyesület

 

Bankszámlaszám : SBERBANK 14100086-26359649-01000005

 

Nevezési díj befizetése, átutalása ellenében számlát adunk !

A lecsó- és pecsenyesütő versenyek menetrendje


2019. augusztus 3-án reggel kilenc óráig kell a csapatoknak a kijelölt helyüket az Avas tetői sportpálya mellett elfoglalni. / térkép alapján /
A versenyzőknek hozniuk kell:
- tűztér: bogrács vagy üst, gázpalack, 1 db kézi poroltó - evőeszközök, tányérok, a főzéshez szükséges segédanyagok (fűszerek) - különlegességek elkészítésének segédanyagai tetszés szerint, pl. gomba, szalonna - igény szerint sátor, sörsátor, székek, padok.
9:00 – 10:00 alapanyagok kiosztása
10:00 ünnepélyes megnyitó a színpadon a verseny kezdése
12:30 – 14:00 a tetszőlegesen elkészített versenytálak leadása a zsűri sátorban
15:00 eredményhirdetés és nyeremények kiosztása a színpadon
A versenyek nevezési kategóriái:
lecsófőzés: - hagyományos
- különleges (tojásos, gombás)
- lecsóval készült ételek (magyaros szűzérmék)
pecsenyesütés: - roston
- tárcsán, szabadon választott (csirke, sertés, marha).
A pecsenyesütés mindkét kategóriájában köretet kell készíteni!
Tűzgyújtási tilalom és a helyszín adottságai miatt kizárólag csak gázzal lehet főzni!
A lecsófőző versenyen induló csapatok a kóstolójegy árából jegyenként
200. Ft visszatérítést kapnak. A jegy nem elfogadása esetén automatikus kizárást jelent a versenyből.
Mindenkinek jó versenyzést kívánnak a szervezők!